Padel competitie TVB

Najaar competitie 2024:   Senioren EN Jeugd EN DAMES!! 

Padelcompetitie

Padel wordt steeds groter in Nederland. Dat betekent dat de padelcompetitie ook steeds groter wordt, meer padelspelers durven de uitdaging in de competitie aan. Het aantal deelnemers blijft dus groeien. Deze groei zal alleen maar doorzetten, omdat steeds meer verenigingen padelbanen hebben gebouwd en met teams zijn gaan deelnemen in de padelcompetitie. Zo wordt de padelcompetitie steeds leuker voor spelers, omdat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.  

Jeugdcompetitie:   Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag. Net als bij de reguliere padelcompetitie worden er vier dubbels gespeeld.  

Senioren: Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie is voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers. De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Voor dames is er een aparte 15+ damescompetitie op vrijdagavond, zaterdag en zondag.  

Rating

Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving

Het inschrijven voor de Padel competitie kan door je team in te schrijven via de inschrijflink op deze pagina

Inschrijving sluit op Woensdag 3 juli 2024

AANDACHTSPUNT: Wedstrijden verzetten op basis van niet-compleet-zijn is praktisch niet mogelijk (je zult dan een invaller moeten regelen van onze eigen vereniging)! Inhaaldagen mogen hiervoor NIET gebruikt worden. Let dus goed op als je inschrijft dat je ook alle dagen een volledig team hebt.  

Promotie en degradatie

Alle padelcompetities worden gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor ontstaat er een piramidale opbouw van klassen, waardoor de niveauverschillen in de klassen zo klein mogelijk zijn. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Najaarscompetitie 2023 en promoveert naar een hogere klasse in de Najaarscompetitie 2024.  

Speeldata Najaarscompetitie 2024 

Begintijden  

Begintijden van wedstrijden zijn:

Vrijdag: 19.00 uur

Zaterdag & Zondag: Variabele begintijd waarbij kan worden gekozen voor hele of halve uren, niet vroeger dan 9.00 uur en niet later dan 16.30 uur. Het thuisspelende team bepaalt het aanvangstijdstip, mocht de thuisspelende vereniging aanvangstijd buiten deze ‘window’ willen aanhouden, dan is dit mogelijk in onderling overleg met de tegenstander.  

Loting

Het kan voorkomen dat er meer teams inschrijven dan dat er banen beschikbaar zijn. In dit geval zal er geloot worden volgens de lotingregels van TV Bergenshuizen zoals deze ook bij tennis worden gehanteerd. 

 

 

Inschrijfformulier Padel Najaar 2024 TEMPLATE.xlsx