Bardienst instructie

Als lid van de vereniging word je gevraagd om een jaarlijks een aantal bardiensten te draaien. Wij waarderen ieders inzet hierbij enorm. Maar is het je eerste keer, dan wil je natuurlijk graag weten wat de bedoeling is. Daarom hieronder wat we van jou verwachten tijdens een dienst: 

Ruim voor de start van je bardienst ontvang je een e-mail met een herinnering van deze dienst. Kort van tevoren ontvang je nogmaals een e-mail. 

Met je toegangspas kun je de poort/hal/paviljoen(kantine) openen. Het alarm wordt automatisch uitgeschakeld als je de deur naar de kantine ontgrendeld met je pasje.

De laatste bardienst schakelt het alarm in!! Het alarmkastje zit naast de dames WC. 

Dan de bardienst zelf. Begin de bardienst met: 

  • Verlichting: Het schakelpaneel vind je links van de kassa. Doe alle lampen aan. Er ligt ook een witte afstandsbediening. Hiervan hoe je alleen het rode knopje in te drukken.       
  • Muziek: De muziekinstallatie staat in de kast onder het koffiezetapparaat. Deze start je door de genummerde knopjes met 1 (2 stuks) in te drukken. De muziek start automatisch via het tablet dat naast het koffiezetapparaat hangt. De bardienst bepaalt de muziekkeuze en het volume (schuif op het paneel met opdruk 'computer').
  • Kassa: In de lade onder de kassa ligt een beschrijving.
  • Vaatwasser: Zet de vaatwasser aan volgens de instructie die je boven de vaatwasser in keuken aantreft.
  • Spoelbak bierglazen: In keuken staat een bak met water en soda met daarin accessoires (stop/borstel) om bierglazen te spoelen. In lade onder kassa liggen blokjes bierglasreiniger (1 blokje in spoelbak).
  • TV met sponsor vermelding: Zet de tv naast de bar aan met de afstandsbediening en vol de instructies die hierbij liggen. 

Tijdens de bardienst:

  • De kassa gaat aan simpelweg door op het scherm te tikken.
  • Alle beschikbare dranken en snacks staan in de kassa.
  • Bestellingen worden afgerekend met pin.
  • Wanneer een fust vervangen moet worden staan nieuwe fusten of in de koeling onder de bar of liggen in de grote koeling naast de biertanks. (Witte Trappist staat onaangesloten altijd op de kop)
  • Pinda’s (in grote emmers in de keuken) mogen gratis uitgedeeld worden. Vul hiervoor een plastic bierbeker en zet deze op de tafels.
  • Alleen tijdens competitie op vrijdag mag het frituurvet gebruikt worden om hapjes (te vinden in de vriezer) te bakken. Dit gebeurt in overleg met de bardienst en de teamcaptain. Dit geldt tevens voor kaas en worst die in de koelkast liggen (in zakjes in de groentela).
  • Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om zelf meegebrachte hapjes te frituren. 
  • In verband met stijgende energiekosten verzoek om bij lege tennisbanen de verlichting op deze banen om 21.30 uur uit te doen.

Het einde  van de bardienst:

  • Vul de koelkasten aan.
  • Leeg de vuilemmertjes op de tafels.
  • Maak de tafels (binnen en buiten) schoon met sopdoekje.
  • Maak de bar schoon met sopdoekje. Haal hiervoor alle glazen van de bar, maak de lekbladen (ook eronder) en de spoelbakken schoon. Wrijf de bar droog met een theedoek en plaats de glazen terug. Dit voorkomt dat de glazen vastplakken.
  • Zet de vaatwasser uit volgens de instructie die boven de vaatwasser hangt.
  • Zet de muziekinstallatie en de tv met sponsor-vermelding uit.
  • Doe de verlichting uit en vergeet hierbij niet het rode knopje op de afstandsbediening. 
  • Controleer of de terrasdeuren dicht zijn en sluit de deur van de kantine af.
  • Heb je een avonddienst dan zet je vervolgens het alarm aan (je hoort een signaal), sluit de deuren van het paviljoen (hal) af en tot slot de poort. 

Bijzonderheden:

  • De bardienst is altijd verantwoordelijk voor het sluiten van het paviljoen.
  • De bardienst vertrekt als paviljoen leeg is.
  • Bij eventuele onjuistheden wordt de bardienst hierop aangesproken.
  • De bardienst sluit voor vertrek alle deuren, ook die bij de biertanks/emballage.

Bijzonderheden ALLEEN voor de vrijdagavond:

  • Bij competitie op vrijdagavond is het toegestaan, mits overlegd met teams EN bardienst, of hapjes te bakken.
  • Gemengde hapjes liggen in een doos in de vriezer. 30 stuks op 1 schaal à € 7,50 per schaal.
  • Bak-instructie:
    • Zet de afzuigkap aan op stand 5 (rechtsom).
    • Zet beide temperatuurknoppen op 180 graden. Lampje uit = warm.
    • Haal de deksels van de frituurbakken.
    • Verdeel de hapjes over 2 bakken; rechts gepaneerd en links ongepaneerd en bak de hapjes in 4 à 5 minuten.
    • Laat de hapjes uitlekken en serveer ze op schaal of bord. Sauzen staan in de koelkast.
    • Maak rondom de frituurpannen schoon. Frituurvet hoeft niet verschoond te worden.

Veel plezier tijdens de bardienst!  

De Paviljoen commissie