Bardienst instructie TVB

"TVB zijn we samen!" is de slogan van onze vereniging. Mede daarom is er in het Huishoudelijk Reglement vastgelegd dat ieder senioren lid in de leeftijd van 21 jaar t/m 74 jaar, verplicht is tot het draaien van bardiensten (als je die niet hebt afgekocht). Wij waarderen ieders inzet hierbij enorm. Maar is het je eerste keer, dan wil je natuurlijk graag weten wat precies de bedoeling is. Daarom lees je in deze bardienst instructie wat we van jou verwachten tijdens een dienst: 

Ruim voor de start van je bardienst ontvang je een e-mail met een herinnering van deze bardienst verplichting. Kort van tevoren ontvang je nogmaals een herinneringsmail. 

Zorg dat je je persoonlijke toegangspas bij je hebt. Met deze persoonlijke toegangspas kun je namelijk de toegangspoort van het park, de hal van het paviljoen en de deur naar de bar (kantine) in het paviljoen, openen & sluiten en moet je het alarm uit- & aanzetten.

Het uitzetten van het alarm gebeurt automatisch op het moment dat je de deur naar de Bar (kantine) ontgrendelt met je persoonlijke toegangspas.

Het aanzetten van het alarm - uit te voeren door de laatste bardienst van de dag - gebeurt bij het scanveld/toetsenpaneel naast het dames toilet. Voor meer details over hoe je gebruik moet maken van je persoonlijke toegangspas bij het vervullen van je bardienst en hoe je het alarm hiermee weer moet inschalen: KLIK HIER.

Begin de bardienst met: 

  • Verlichting: Het schakelpaneel vind je links van de kassa. Doe alle lampen aan. Er ligt ook een witte afstandsbediening. Hiervan hoef je alleen het rode knopje maar in te drukken.   
  • Muziek: De muziekinstallatie staat in de kast onder het koffiezetapparaat. Deze start je door de twee genummerde knopjes in te drukken, waarop een 1 vermeld staat. De muziek start dan automatisch op via het tablet dat naast het koffiezetapparaat hangt. Wanneer je niets hoort, staat de volume-schuifregelaar op de tablet helemaal omlaag of de volume-schuifregelaar op het paneel met opdruk 'computer' helemaal omlaag. De bardienst bepaalt de muziekkeuze en het volume (i.v.m. de vergunning is het maximale volume - met beide schuifregelaars helemaal omhoog - begrensd).
  • Kassa: In de lade onder de kassa ligt een beschrijving.
  • Vaatwasser: Zet de vaatwasser aan volgens de instructie die je boven de vaatwasser in keuken aantreft.
  • Spoelbak bierglazen: In keuken staat een bak met water en soda met daarin accessoires (stop/borstel) om bierglazen te spoelen. In lade onder kassa liggen blokjes bierglasreiniger (1 blokje in spoelbak).
  • TV met prijslijst- en sponsorvermelding: Staat aan en hoef je niets meer aan te doen. 
  • TV aan andere zijde bar: Staat uit en mag naar behoefte worden aangezet.

Tijdens de bardienst:

  • Zorg er voor dat het Barreglement wordt nageleefd.
  • Het scherm van het kassasysteem springt aan, door erop te tikken.
  • Alle beschikbare dranken en snacks staan vermeld in het kassasysteem.
  • Alle bestellingen moeten te allen tijde onmiddellijk digitaal worden betaald of worden geregistreerd in het kassasysteem met een digitale betaalpas die door het bestuur is verstrekt.
  • Wanneer een fust vervangen moet worden staan nieuwe fusten of in de koeling onder de bar of in de grote koeling naast de biertanks. (Witte Trappist staat onaangesloten altijd op de kop)
  • Als bardienst is het niet toegestaan dat je 'rondjes van de zaak' of andere consumpties uitdeelt. Alleen pinda’s (in grote emmers in de keuken) mogen gratis worden uitgedeeld. Vul hiervoor een plastic bierbeker en zet deze op de tafels.
  • Alleen tijdens competitie op vrijdag mag het frituurvet gebruikt worden om hapjes (te vinden in de vriezer) te bakken. Dit gebeurt in overleg met de bardienst en de teamcaptain. 
  • Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om zelf meegebrachte hapjes te gaan frituren of om zelf meegebrachte drank te gaan nuttigen. Zowel frituurhapjes als drank, dienen te worden gekocht aan de bar. 

Het einde van de bardienst:

  • Vul de koelkasten aan.
  • Leeg de vuilemmertjes op de tafels (nieuwe zakjes liggen in de hoge grijze kasten in de keuken).
  • Maak de tafels (binnen en buiten) schoon met sop en een vaatdoekje.

Wanneer je de bardienst die dag niet meer overdraagt aan de volgende bardienst, zijn óók de onderstaande instructies nog voor je van toepassing:

  • Houd je aan de sluitingstijd zoals die in de bardienstplanner (en in je e-mail die je hebt ontvangen) staat aangegeven.
  • Maak de bar schoon met sop en een vaatdoekje. Hang hangbare glazen op en plaats de overige glazen op het wandrek achter de bar. Maak de lekbladen (ook eronder) en de spoelbakken schoon. Doe een doseerdop pro-tap in alle 4 de sifons (die staan onder het aanrecht in de keuken). Wrijf de bar droog met een theedoek.
  • Zet de vaatwasser uit volgens de instructie die boven de vaatwasser hangt.
  • Zet de muziekinstallatie uit (door de twee genummerde knopjes in te drukken, waarop een 1 staat vermeld).
  • Controleer of alle terrasdeuren volledig dicht zijn en controleer ook of de deur bij de biertanks/emballage is afgesloten.
  • Doe de verlichting in de bar weer uit, met de schakelaars op het schakelpaneel links van de kassa. Vergeet hierbij niet het rode knopje op de afstandsbediening.
  • Sluit de deur van de bar (kantine) af.
  • Check of alle baanverlichting al uit staat (zo niet, zet die dan uit met de schakelaars in het kastje dat hangt in de hal van het Paviljoen).
  • Zet het alarm aan op het alarmkastje dat zich bevindt in de hal van het Paviljoen naast het dames toilet (code 12345; je hoort een signaal).
  • Sluit de buitendeuren van de hal van het Paviljoen en sluit de toegangspoort van het park af, m.b.v. je persoonlijke toegangspas.

Bijzonderheden sluiting:

  • De bardienst is - tenminste wanneer de dienst op diezelfde dag niet wordt overgedragen aan de volgende bardienst - altijd verantwoordelijk voor het sluiten. Deze sluiting is NIET overdraagbaar aan anderen!
  • De bardienst vertrekt pas als laatste als iedereen de bar en het paviljoen heeft verlaten.
  • Bij eventuele onjuistheden wordt de bardienst hierop aangesproken.

Bijzonderheden ALLEEN voor de vrijdagavond:

  • Bij competitie op vrijdagavond is het toegestaan, mits overlegd met teams en bardienst, om hapjes te frituren die aan de bar gekocht worden. De gemengde hapjes liggen in een doos in de vriezer: 30 stuks op 1 schaal à € 7,50 per schaal.
  • Frituur-instructie:
    • Zet de afzuigkap aan op stand 5 (rechtsom).
    • Zet beide temperatuurknoppen op 180 gr.C. Lampje uit = warm.
    • Haal de deksels van de frituurbakken.
    • Verdeel de hapjes over 2 bakken: rechts gepaneerd en links ongepaneerd.
    • Frituur de hapjes 4 à 5 minuten.
    • Laat de hapjes uitlekken en serveer ze op schaal of bord. Sauzen staan in de koelkast.
    • Maak rondom de frituurpannen schoon. Frituurvet hoeft niet te worden verschoond (dit wordt door anderen verzorgd).

Veel plezier tijdens de bardienst!  

De Paviljoencommissie