Bardienstinstructie TVB

Als lid van de vereniging word je gevraagd om jaarlijks een aantal bardiensten te draaien. Wij waarderen ieders inzet hierbij enorm. Maar is het je eerste keer, dan wil je natuurlijk graag weten wat de bedoeling is. Daarom lees je in deze instructie wat we van jou verwachten tijdens een dienst: 

Ruim voor de start van je bardienst ontvang je een e-mail met een herinnering van deze dienst. Kort van tevoren ontvang je nogmaals een herinneringsmail. 

Met je toegangspas kun je de toegangspoort van het park, de hal van het paviljoen en de bar (kantine) in het paviljoen, openen. Het alarm wordt automatisch uitgeschakeld als je de deur naar de kantine ontgrendelt met je pasje. De laatste bardienst schakelt na einde bardienst het alarm weer in! (het alarmkastje zit naast het dames toilet). 

Dan de bardienst zelf. Begin de bardienst met: 

  • Verlichting: Het schakelpaneel vind je links van de kassa. Doe alle lampen aan. Er ligt ook een witte afstandsbediening. Hiervan hoef je alleen het rode knopje in te drukken.       
  • Muziek: De muziekinstallatie staat in de kast onder het koffiezetapparaat. Deze start je door de genummerde knopjes met 1 (2 stuks) in te drukken. De muziek start automatisch via het tablet dat naast het koffiezetapparaat hangt. De bardienst bepaalt de muziekkeuze en het volume (schuif op het paneel met opdruk 'computer').
  • Kassa: In de lade onder de kassa ligt een beschrijving.
  • Vaatwasser: Zet de vaatwasser aan volgens de instructie die je boven de vaatwasser in keuken aantreft.
  • Spoelbak bierglazen: In keuken staat een bak met water en soda met daarin accessoires (stop/borstel) om bierglazen te spoelen. In lade onder kassa liggen blokjes bierglasreiniger (1 blokje in spoelbak).
  • TV met prijslijst- en sponsorvermelding: Staat aan en hoef je niets meer aan te doen. 

Tijdens de bardienst:

  • De kassa gaat aan door op het scherm te tikken.
  • Alle beschikbare dranken en snacks staan in de kassa.
  • Alle bestellingen moeten te allen tijde onmiddellijk worden betaald of geregistreerd met of op een geschikte digitale betaalpas.
  • Wanneer een fust vervangen moet worden staan nieuwe fusten of in de koeling onder de bar of in de grote koeling naast de biertanks. (Witte Trappist staat onaangesloten altijd op de kop)
  • Pinda’s (in grote emmers in de keuken) mogen gratis worden uitgedeeld. Vul hiervoor een plastic bierbeker en zet deze op de tafels.
  • Alleen tijdens competitie op vrijdag mag het frituurvet gebruikt worden om hapjes (te vinden in de vriezer) te bakken. Dit gebeurt in overleg met de bardienst en de teamcaptain. Dit geldt tevens voor kaas en worst die in de koelkast liggen (in zakjes in de groentela).
  • Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om zelf meegebrachte hapjes te gaan frituren of om zelf meegebrachte drank te gaan nuttigen. Zowel frituurhapjes als drank, dienen te worden gekocht aan de bar. 

Het einde  van de bardienst:

  • Vul de koelkasten aan.
  • Leeg de vuilemmertjes op de tafels (nieuwe zakjes liggen in de hoge grijze kasten in de keuken).
  • Maak de tafels (binnen en buiten) schoon met sop en een vaatdoekje.

Wanneer je de bardienst die dag niet meer overdraagt aan de volgende bardienst, zijn ook de onderstaande instructies nog van toepassing:

  • Houd je aan de sluitingstijd zoals die in de bardienstplanner (en in je e-mail die je hebt ontvangen) staat aangegeven.
  • Maak de bar schoon met sop en een vaatdoekje. Haal hiervoor alle glazen van de bar, maak de lekbladen (ook eronder) en de spoelbakken schoon. Doe een doseerdop pro-tap in alle 4 de sifons (die staan onder het aanrecht in de keuken). Wrijf de bar droog met een theedoek en plaats de glazen terug. Dit voorkomt dat de glazen kunnen gaan vastplakken.
  • Zet de vaatwasser uit volgens de instructie die boven de vaatwasser hangt.
  • Zet de muziekinstallatie uit.
  • Controleer of alle terrasdeuren volledig dicht zijn en controleer ook of de deur bij de biertanks/emballage is afgesloten.
  • Doe de verlichting uit. Vergeet hierbij niet het rode knopje op de afstandsbediening.
  • Sluit de deur van de bar (kantine) af.
  • Check of alle baanverlichting is uit gezet (zo niet, zet die dan uit met de schakelaars in het kastje in de hal).
  • Zet het alarm aan op het alarmkastje dat zich bevindt in de hal naast het dames toilet (je hoort een signaal); het alarmkastje zit naast het dames toilet.
  • Sluit de buitendeuren van het paviljoen (hal) af.
  • En tenslotte, sluit de toegangspoort van het park. 

Bijzonderheden sluiting:

  • De bardienst is - wanneer de dienst diezelfde dag niet wordt overgedragen aan de volgende bardienst - altijd verantwoordelijk voor het sluiten. Deze sluiting is NIET overdraagbaar aan anderen!
  • De bardienst vertrekt pas als laatste als iedereen het paviljoen heeft verlaten.
  • Bij eventuele onjuistheden wordt de bardienst hierop aangesproken.

Bijzonderheden ALLEEN voor de vrijdagavond:

  • Bij competitie op vrijdagavond is het toegestaan, mits overlegd met teams en bardienst, om hapjes te frituren die aan de bar gekocht worden. De gemengde hapjes liggen in een doos in de vriezer: 30 stuks op 1 schaal à € 7,50 per schaal.
  • Frituur-instructie:
    • Zet de afzuigkap aan op stand 5 (rechtsom).
    • Zet beide temperatuurknoppen op 180 gr.C. Lampje uit = warm.
    • Haal de deksels van de frituurbakken.
    • Verdeel de hapjes over 2 bakken: rechts gepaneerd en links ongepaneerd. Frituur de hapjes 4 à 5 minuten.
    • Laat de hapjes uitlekken en serveer ze op schaal of bord. Sauzen staan in de koelkast.
    • Maak rondom de frituurpannen schoon. Frituurvet hoeft niet te worden verschoond (dit wordt door anderen verzorgd).

Veel plezier tijdens de bardienst!  

De Paviljoencommissie