TVB debuteert met nieuw team in hoofdklasse padel

24 maart 2024


Komende voorjaarscompetitie debuteert TV Bergenshuizen in de hoofdklasse padel, met een nieuw team bestaande uit spelers uit de regio. Het team speelt al enkele jaren samen en was voor dit seizoen op zoek naar een nieuwe vereniging om competitie te spelen. Die plek werd na een goed gesprek, mede via onze hoofdtrainer Jeroen, al snel gevonden bij TVB.
 
Als gezegd komen de spelers allen uit de regio, van Vlijmen, Den Bosch en Boxtel tot aan ons eigen Vught - Rob van Thiel speelde namelijk op jonge leeftijd nog bij TVB, waar zijn vader nog altijd wekelijks op de tennisbaan staat. Naast Rob bestaat het team uit Jeroen van Beers, Pepijn van Hal, Lex Enklaar en Jaap Smits (jaren geleden heeft hij zijn stage als tennisleraar in opleiding nog bij TVB gelopen), terwijl onze eigen padeltrainer Danny aansluit bij deze voor hem ‘oude’ bekenden.
 
Komende voorjaarscompetitie komt het team dus uit in de hoofdklasse, het in die periode hoogste niveau. Hetzelfde hopen we te realiseren in de zomercompetitie, zodat ze een poging kunnen wagen te promoveren naar de Eredivisie. Vorig jaar waren de heren al actief op dat landelijk allerhoogste niveau, maar degradeerden helaas aan het einde van die competitie. De tegenstanders in het voorjaar komen uit het gehele zuiden van het land, van Limburg tot het westen van Brabant. Ons team speelt drie van de vijf wedstrijden thuis, dus dat biedt veel interessant spel om op ons park te bekijken. Overigens zijn er op zondag nog 15 teams (inclusief jeugd) actief namens TVB, dus er is die dagen meer te aanschouwen.
 
In samenwerking met sponsors Vugts Verzekeringen (waar een van de heren werkzaam is), Adidas Padel en de reeds aan onze club verbonden sponsors Van Helvoort Sport en Indian Maharadja is het team voorzien van rackets en een passende outfit.
 
De zes heren zijn voornemens om voor langere tijd de eer van TVB te verdedigen en hechten naast goede padelomstandigheden ook waarde aan de sfeer en gezelligheid op de club. Na de wedstrijd met een hapje en een drankje. Daarnaast hebben zij aangeboden jaarlijks een clinic te verzorgen voor zowel de jeugd als senioren.
 
Komende weken bereiden zij zich via trainingen en toernooien (ze zijn ook actief op het aanstaande NK in Eindhoven, in de open en/of 40+ categorie) voor op de aanstaande competitie. Noteer in ieder geval alvast de data 14 en 21 april en 12 mei in de agenda om de heren in actie te zien.

Nieuwscategorieën