TVB over op andere balsoort

Voor competities, toernooien en trainingen

TV Bergenshuizen gaat voor competities, toernooien, trainingen en andere evenementen over op een andere balsoort: Babolat Roland Garros. Tijdens het Open Enkeltoernooi, de Vrijdagcarrousel Voorjaar en trainingen is/wordt al gespeeld met deze ballen en ook tijdens de Voorjaarscompetitie zal deze al gebruikt worden (met uitzondering van jongste jeugd in Rood/Oranje/Groen).

Met deze gasgevulde tennisbal gaan we voor een betere kwaliteit (minder snel pluizig of zacht, geen scheuren op de naden) en voor minder arm- en schouderblessures. De signalen dat de voormalige Tretorn (drukloze) ballen een verhoogde kans op dergelijke kwetsuren hebben, werden namelijk (landelijk) steeds sterker.

Een bijkomend voordeel is dat de Babolat tennisballen een stuk goedkoper zijn in aanschaf; iets dat in het kader van verantwoord omgaan met verenigingsgelden ook niet onbelangrijk is.
Een nieuwe balsoort zal ongetwijfeld even wennen zijn, dus we willen iedereen in staat stellen om nog vóór de competitie hiermee te starten. Gedurende vijf weken (tot en met 30 april) zijn deze ballen te koop aan de bar tijdens openingstijden van het clubhuis. Een bus van drie ballen kost in die periode slechts €5,50.

Vanaf 1 mei zijn deze ballen natuurlijk ook gewoon te koop in de winkel van leverancier Van Helvoort Sport.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.