Padel: de baan op!

De padelbanen liggen vanaf augustus klaar voor leden en niet-leden om bespeeld te worden! Voor niet-leden geldt uiteraard de introductieregeling. 
Het dragen van horloges en het spelen met tennisrackets op de padelbanen is niet toegestaan (spreek elkaar daar op aan als je dit ziet). Het kan de glazen wanden namelijk flink beschadigen. Voor de overige regels (niet roken/geen kauwgum) is een bord op de padelbanen aanwezig.

Afhangen kan via het reguliere afhangsysteem (baan 11 en 12 zijn de padelbanen).

Rackets kunnen geleend worden via de bardienst door:

  1. Eerst met je ledenpas af te hangen op baan 11 of 12;
  2. Vervolgens je ledenpas in te leveren bij de bar. Indien je een introductiepas hebt, dien je tevens een geldig identiteitsbewijs in te leveren;
  3. Na het padellen het onbeschadigde padelracket weer inleveren bij de bar (bij beschadigingen aan het padelracket dient meteen een schadebedrag te worden betaald).

Op dit moment zijn er 6 padelrackets beschikbaar; dat worden er binnenkort meer.

Op de padelbanen is het verplicht om te spelen met padelballen. Deze ballen stuiteren goed en hebben minder snelheid dan een tennisbal in een vergelijkbare situatie. Een tennisbal kan schade toebrengen aan je padelracket en beïnvloedt ook je padelspel nadelig. Padelballen zijn (beperkt) verkrijgbaar aan de bar tegen kostprijs: € 1,00. 

Veel spelplezier gewenst!

Klik hier voor de padel-spelregels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.