Nieuw: padel laddercompetitie

Padelliefhebbers en geïnteresseerden opgelet: met ingang van heden lanceren we de TVB PADEL LADDER!Gerelateerde afbeelding

Lijkt het je leuk om padel te spelen tegen andere TVB leden van vergelijkbaar niveau? Met iedere twee weken een andere tegenstander? Op een moment dat het jou en je tegenstanders uitkomt? Met als inzet je padelskills verder te verbeteren, of eeuwige roem te verdienen door aan het eind van het seizoen zo hoog mogelijk te eindigen op de ladderranking? Trek dan die stoute schoenen aan, voorkom een winterslaap en schrijf je nu in via http://clubladder.nl/tvbpadel.

De opzet van de laddercompetitie is eenvoudig. En het mooie is: bijna alles wordt voor je geregeld! De hoofdlijnen:

 • De competitie staat open voor alle TVB seniorenleden en kent twee seizoenen: winter (vanaf nu tot april) en zomer (april tot oktober).
 • Je speelt in vaste teams van 2 personen (per seizoen te wisselen of indien gewenst ook tijdens het seizoen). Eén van jullie twee is de teamcaptain, die de inschrijving doet en fungeert als contactpersoon voor jullie team. Let op: als je nog geen partner hebt, kan je je ook individueel aanmelden. Wij gaan dan op zoek naar iemand anders van jouw niveau die ook nog een partner zoekt, zodat jullie samen een team kunnen vormen. Ben je introductielid? Schrijf je dan zeker in!
 • De competitie is ‘gender neutraal’: je kunt je team dus op alle mogelijke manieren samenstellen (2 heren, 2 dames of mix).
 • Je wordt ingedeeld op je eigen speelniveau (zie onder *).
 • Je geeft aan op welke dag(del)en je als team bij voorkeur speelt, zodat het systeem daarmee rekening kan houden bij het selecteren van je tegenstanders.
 • Elke 2 weken regelt het systeem automatisch een nieuwe wedstrijd voor je. Je krijgt hiervan bericht. De ene keer speel je tegen een koppel dat hoger op de ladder staat, de andere keer word je uitgedaagd door een koppel lager op de ladder. Vervolgens plan je in overleg met de tegenstanders zelf het moment (in de 2 weken erna) waarop je de wedstrijd speelt.
 • Om de wedstrijd te spelen hang je gewoon af in het afhangsysteem. Van tevoren spreek je met je tegenstanders de speeltijd af (1 of 2 afhangrondes van 45 min). Na de wedstrijd geef je de uitslag door in het systeem. De winnaar neemt de hogere plek op de ladder in, de verliezer de lagere plek.
 • De volledige reglementen vind je hier: https://www.sportconnexions.com/RankingRules.aspx?dy&clubid=2161

Voor de snelle inschrijvers: op maandag 12 november wordt al de eerste speelronde geloot. Dus hoe eerder je inschrijft, hoe eerder je speelt. Vanaf nu wordt iedere 2 weken op maandag de volgende speelronde geloot. Mocht 12 november te vroeg komen, geen probleem. Je kunt als koppel op ieder moment tijdens het seizoen in- en uitstromen!

We nodigen iedereen, ook nieuwe leden, van harte uit om mee te doen. Hoe meer koppels, hoe leuker. Zin om mee te doen? Meld je dan aan op: http://clubladder.nl/tvbpadel of via de gratis ‘clubladder app’ van sportconnexions, die je in de appstores kunt vinden (zoek binnen de app naar de TVB Padelladder).

Vragen? Bel of mail met Gertjan de Beer, die (mede namens de seniorencommissie) deze laddercompetitie initieert en coördineert: debeer.gertjan@gmail.com of 06-18788784.

* Speelniveau

Bij inschrijving voor de ladder, geef je zelf je speelniveau aan. Er zijn 6 niveaus. Daarbij kan je de volgende indicatie aanhouden, als je al een aantal keer gepadeld hebt:

 • Beginner *:                             tennisniveau 9
 • Boven beginner **:               tennisniveau 8
 • Gemiddeld ***:                      tennisniveau 7
 • Bovengemiddeld ****:         tennisniveau 6
 • Goed *****:                             tennisniveau 5
 • Top ******:                              tennisniveau 3 of 4

Als je nog nooit gepadeld hebt, hou dan 1 niveau lager aan dan je tennisniveau aangeeft.

Een reactie op “Nieuw: padel laddercompetitie”

 1. Wedstrijdverslag 19-11-2018. Fis Funghi Showtime vs de Akkermannen:

  Een prachtige affiche stond afgelopen maandagavond op het programma. Fis Funghi Showtime (nader FFS te noemen) trad aan tegen de Akkermannen. Een wedstrijd, waarbij tijdens het inspelen al snel bleek dat er veelbelovend padelgeweld stond te wachten en de wedstrijddruk ook nog eens erg hoog was. De Akkermannen gingen voortvarend van start en kregen het gevoel dat er wel iets te halen was tegen de mannen van Fis Funghi Showtime. Iets wat echter al de kop werd ingedrukt in de 7e game van de wedstrijd, waarbij de eerste break een feit was. Vanaf dat moment is de zege van FFS geen moment in gevaar geweest en liepen de mannen van FFS verder uit. Een wedstrijd waarin alles zat, van netballen, tot ballen uit de kooi, gegooi met rackets en ballen die 5 meter uit leken te gaan en alsnog inwaaiden. Een genot voor de neutrale toeschouwer. Na 45 minuten kwam ook aan deze mooie clash een einde, met een stand van 14-10 voor de FFS verlieten de Akkermannen teleurgesteld het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.