‘Special’ tennis en padel bij TVB

27 februari 2021


Vorig jaar juni, tijdens het ‘zomerleden toernooi’, waren daar opeens twee heren in rolstoel om eens kennis te maken met padel. Eén van hen kwam mee met zijn vrouw die zomerlid was geworden en nam zijn vaste tennismaatje mee. De eerste indrukken waren absoluut positief.

Dit idee was sindsdien blijven borrelen, zowel bij trainers Jeroen en Danny als ook enkele leden van onze Technische Commissie (TC). Daar werd besproken dat we als vereniging zeker open stonden om meer doelgroepen aan te spreken en onze maatschappelijke rol hierin op te pakken. De beperkende situatie waar we met elkaar in zitten, versterkte alleen maar de mening dat iedereen de gelegenheid gegeven zou moeten zijn om de twee mooie sporten binnen onze vereniging te beoefenen. En ook beide heren waren het padel nog niet vergeten... Dus toen nieuwe trainster Aranka hiervan hoorde en ook erg enthousiast was, werden de volgende stappen snel gezet.

Een werkgroepje werd gevormd en contacten gelegd met MOVE Vught. Zij hebben immers al ervaring met sporten met een beperking, zowel in Vught als in hun netwerk in de regio. De eersten van vele vragen werden beantwoord in de eerste gesprekken. Tegelijkertijd was en is er nog heel wat huiswerk te doen, maar het enthousiasme in de werkgroep (en ook in TC en Bestuur) is eigenlijk alleen maar groter geworden.

Intussen waren de contacten met de twee heren ‘rollers’ ook weer gelegd. Enkele proeflessen werden gevolgd, waarvan één zelfs met Robin Ammerlaan (voormalig Paralympisch kampioen rolstoeltennis en inmiddels fanatiek in rolstoelpadel). Dit wakkerde het enthousiasme bij alle betrokkenen alleen maar verder aan. Dit komt ook aan bod in een podcast van PadelTalk met Aranka en Robin over dit onderwerp (te beluisteren via https://www.padeltalk.nl/1259-2/).

Nu willen we nog meer mensen met een beperking, zowel lichamelijk als verstandelijk, aanspreken en aan onze vereniging binden (rolstoeltennis is overigens geen doel vanwege het bestaande aanbod in Sint Michielsgestel en Boxtel). Daarmee zouden we op het gebied van padel één van de eerste verenigingen in Nederland zijn. Dus leggen we nu met hulp van MOVE contacten met instanties in Vught en omgeving om mensen uit te nodigen en meer te weten te komen over de interessen en mogelijkheden. Dat krijgt uiteindelijk vorm in een eerste kennismaking op de ‘speciale’ ochtend tijdens de TVB Open Dag op zondag 21 maart.

Het is een begin van een hopelijk nieuw en blijvend onderdeel binnen onze mooie vereniging! Mochten er TVB’ers zijn die hierin kennis of ervaring hebben en die de werkgroep kunnen helpen, dan zijn zij welkom om te reageren via [email protected]

 

De werkgroep ‘special’ tennis en padel

Jeroen, Aranka, Evelien en Stef

Nieuwscategorieën