J A A R G A N G   3  -  N U M M E R   2   -   2 0 1 7

13 mei 2017

Beste <<Voornaam>>, 


Van de redactie

Genoeg te lezen in deze nieuwsbrief, over uiteenlopende onderwerpen. Natuurlijk hopen we van harte dat je met veel genoegen de informatie over TVB tot je neemt. Neem ook regelmatig een kijkje op de website. Daar staat altijd het laatste nieuws. 
Wekelijks zijn onze vrijwilligers in de weer om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Heb je ideeën of wil je iets aankaarten? Schroom dan niet om contact te leggen met de verantwoordelijke commissie. Goede suggesties zijn altijd welkom!
 
Namens de communicatiecommissie,
Erik Overman

De voorzitter schrijft 


Beste TVB'ers,

Inmiddels zitten we al weer in de meimaand en heb ik mijn eerste maanden als voorzitter er op zitten. Iemand vroeg me onlangs hoe het tot nu toe beviel. Of ik al door mijn proeftijd heen was. Ik zei dat het prima beviel tot nu toe en dat we met een voltallig bestuur weer goed op dreef zijn. Er staan voor de komende weken/maanden nog wel een paar belangrijke items op de rol. Daarvan is het onderzoek naar de mogelijkheden van Padel bij TVB wel de belangrijkste. Na de ALV is de draad weer opgepakt. Binnenkort staat er een afspraak met de gemeente op de agenda.

Ook bevinden we ons midden in de voorjaarscompetitie. Het weer heeft ons afgelopen weken wel erg in de steek gelaten wat het ‘voorjaarsgevoel’ betreft maar voor de komende weken wordt er geen nachtvorst meer voorspeld. Gelukkig. Een aantal teams neemt de koppositie in en nu maar proberen die positie te consolideren. Succes, maar vooral veel plezier. Dat geldt natuurlijk voor alle competitieteams en alle leden. Het speelplezier bij TVB blijft altijd de koppositie houden.

Na de ALV hebben we met ingang van 1 april 2017 de contante betalingen in het clubhuis afgeschaft. We zijn overgegaan naar volledige girale betaling, hetzij met pinpas of met de clubkaart. Zoals verwacht was het voor iedereen erg wennen aan deze verandering,

 

vooral voor de tennisgroepjes die altijd gebruik maakten van een ‘geldpotje’.

Een aantal van deze groepjes is inmiddels overgestapt op een betaalkaart van LCS, waar ze zelf eenvoudig geld op kunnen storten en met de kaart kunnen afrekenen aan de bar. De geluiden die ik heb opgevangen zijn positief, zeker de geluiden van de bardienst. Het betalen gaat nu een stuk eenvoudiger en er is geen gedoe meer met contant geld. Al met al een goede verbetering bij TVB.

Tot slot wil ik iedereen verwijzen naar het stukje over Wim Kapteijns, onze Eregroudsman. 

Tennis ze,
John van Herk
Advertentie

Blessureregeling

 

Leden die minimaal zes maanden niet kunnen tennissen door ziekte of blessure, kunnen restitutie van contributie aanvragen. De restitutie vindt plaats naar rato, met een maximum van negen maanden.


Je moet minimaal twaalf maanden lid zijn. Van het terug te betalen bedrag wordt naar rato de bondsbijdrage afgetrokken. Dit is een maandbedrag van € 2,00.
De regeling geldt per verenigingsjaar, dat loopt van 1 april tot 31 maart.

Het verzoek tot terugbetaling dient uiterlijk op 31 maart bij de penningmeester te worden ingediend. Dit kan via penningmeester@tvb.nl. Terugbetaling vindt plaats voor 1 mei.

Kinder-Carrousel


Graag zien wij de jeugd van Bergenshuizen meer vrij tennissen. Daarom gaan we een leuke activiteit organiseren in de vorm van een Kinder-Carrousel.

Dit betekent dat we jullie uitnodigen om iedere laatste vrijdagmiddag van de maand naar de tennisbaan te komen om gezellig met andere kinderen vrij te tennissen!

De eerste twee data zijn VRIJDAG 26 MEI en VRIJDAG 30 JUNI.

  • De Rode en Oranje jeugd is van harte welkom om 16:00 uur en spelen een uur.

  • De Groene en Gele jeugd is welkom om 17:00 uur. Zij spelen tot 18:30 uur.

Er is altijd iemand van de Jeugdcommissie aanwezig. Zij begeleiden de wedstrijdjes. Na afloop is er wat te drinken en je krijgt iets lekkers.

Inschrijven is niet nodig, kom gewoon naar de baan en breng je tennispasje mee.
Wil je een vriendje of vriendinnetje meebrengen? Dat kan! Zij zijn ook van harte welkom om mee te doen. Hoe meer kinderen hoe leuker!

Sportieve groeten, 
Jeugdcommissie TV Bergenshuizen

Advertentie

Padel bij TvB: de stand van zaken


In 2016 is vanuit de ledenvergadering een initiatief opgestart om te onderzoeken of Padel een haalbare en wenselijke uitbreiding van de activiteiten binnen TVB is, als mogelijk antwoord op het teruglopende ledenaantal. In eerdere nieuwsbrieven en op de website konden jullie hier al meer over lezen.

Voor degenen die het nog niet weten: Padel is een mix van tennis en squash, die gespeeld wordt op een baan met glazen wanden. Het leuke aan Padel is dat er langere rally's gespeeld worden dan bij tennis en dat tactiek belangrijker is dan kracht. Hierdoor is het een sport voor jong en oud en krijgt iedereen met enige tenniservaring het al snel onder de knie.
In vorige nieuwsbrieven deden wij verslag van de eerste stappen die gezet werden in het onderzoek. Het bestuur en de werkgroep Padel hebben in de tussentijd niet stil gezeten. Het plan is op de ALV in maart jl. gepresenteerd. 


Nieuwe stappen

Gezamenlijk (TVB zijn we tenslotte samen!) gaan we in de komende tijd weer nieuwe stappen zetten: 

  1. Op 11 mei ging een afvaardiging van het bestuur een gesprek aan met de wethouder van de gemeente Vught. Hierbij wordt het plan besproken en wordt verkend of de gemeente zodanige meerwaarde ziet in ons plan (waarmee we tenslotte zorgen voor een nieuwe sport binnen de gemeentegrenzen), dat zij garant wil staan voor de investering. Of de gemeente een rol gaat spelen bij de financiering weten we nog niet; als het plan wordt doorgezet, krijgen in ieder geval de leden de gelegenheid om te investeren door middel van een obligatieplan. Hiervoor wordt te zijner tijd een aparte informatieavond georganiseerd.

  2. Om meer leden kennis te laten maken met Padel organiseren we weer een clinic bij de tennis-/padelvereniging TV Ulvenhout. Deze vindt plaats op vrijdagavond  9 juni van 19.30 - 21.30 uur. Inschrijven voor deze clinic kan via evelienepaashuis@gmail.com. De deelnemers aan de voorgaande clinics waren unaniem zéér enthousiast. Hoor jij bij de volgende lichting enthousiastelingen?!

Het aantal plaatsen voor de clinic is beperkt, maar mocht je deze keer (nog) niet mee kunnen doen, niet getreurd: er is binnenkort nog een andere mogelijkheid om kennis te maken met Padel! Van 19 juni tot en met 2 juli vindt bij TV Maaspoort in Den Bosch namelijk het CTAC Open Padeltoernooi 2017 plaats. Iedereen kan hieraan meedoen, ook als je nog nooit ‘gepadeld’ hebt! Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om gewoon een keer te gaan kijken. Hier kun je inschrijven voor dit toernooi.

(Nog) nieuwsgierig(er) geworden naar Padel? Wil je zien hoe spectaculair het met 'een beetje' oefening kan zijn? Kijk dan eens naar dit filmpje.

Zodra er weer nieuws is over de verdere voortgang van dit initiatief, stellen wij jullie op de hoogte! 

Bestuur TVB & werkgroep Padel 

Aangifte


Vanaf 1 april is het niet meer mogelijk om contant te betalen bij TVB. De pinpas en je opgeladen tennispas zijn nu de middelen waarmee je aan de bar de consumpties kunt betalen. 

In de laatste week vóór deze ‘betaalswitch’ deed het bestuur een onaangename ontdekking. Bij de telling, die altijd met minstens twee personen wordt uitgevoerd, bleek dat er enkele zakjes met gestort geld in de afstortkluis ontbraken. De kluis was perfect afgesloten. Er is vooralsnog niets gebleken van afwijking van de procedure.

Omdat we vermoeden dat op een of andere, tot op heden onverklaarbare, wijze sprake is van diefstal, is er aangifte gedaan bij de   
 
Namens het bestuur,
Anne-Marie Scheffers,
penningmeester
Advertentie

5 juni open dag op ons park


In de afgelopen maand hebben de trainers op enkele lagere scholen een aantal tennislessen gegeven. Als vervolg daar op organiseren de jeugd- en seniorencommissie een open dag voor de jeugd én hun ouders op Tweede Pinksterdag. 
Van 10:00 tot 11:00 uur zijn er clinics voor junioren en senioren. De clinics worden verzorgd door de trainers. Daarna is er, tot 13:00 uur een toernooitje voor de junioren, waarin ze de lessen van de clinics in de praktijk kunnen brengen. Ook de ouders van de kinderen kunnen tussen 11:00 en 13:00 uur een balletje slaan.

Ook voor de senior-leden wordt een (kennismakings) toernooitje gehouden. Van 14:00 tot 16:00 uur kunnen leden de baan op om hun tenniskunsten te vertonen. Vrienden, buren, familie:
iedereen is welkom om mee te doen en kennis te maken met tennis én met TVB.
Tussendoor, tussen 13:00 en 14:00 zijn er ‘thematrainingen’ voor iedereen die daar interesse in heeft. 

Kortom, de hele dag staat in het teken van en sportieve en gezellige kennismaking met de manier waarop we bij TVB tennissen. Doe mee. Iedereen is welkom. Voor aspirant-leden zijn er interessante aanbiedingen. Daardoor is het nog aantrekkelijker om tennisles te krijgen!

Vroege vogeltoernooi


Hemelvaartsdag 25 mei is het weer zover. Het jaarlijks terugkerende Vroege Vogeltoernooi staat op het programma.

Vanaf 06.30 uur verwachten wij de eerste vroege vogels op het grote TV Bergenshuizennest, om vervolgens om 07.00 uur het toernooi te starten. Het is wat aan de vroege kant maar er staat dan ook veel tegenover, zoals vier rondes met prachtige wedstrijden, een heerlijk ontbijt, toffe prijzen en hopelijk geweldig weer.

Rond 10.30 kunnen de vermoeide vroege vogels terugkeren naar hun nestjes. Voor de frisse hoentjes is er natuurlijk tijd om van een drankje te genieten op het zonnige terras.

Schrijf je voor 19 mei in, dan zien we jullie de 25e!

Advertentie

Wim Kapteijns 30 jaar groundsman bij TVB


Op 11 mei was Wim Kapteijns 30 jaar werkzaam als groundsman bij TVB. Wij zijn zeer trots op het heuglijke feit dat Wim al zo lang ons tennispark in zo'n geweldige staat onderhoudt. Dankzij zijn enorme inzet en liefde voor ‘ons’ park liggen onze banen er al 30 jaar supergoed bij. Eerst de gravelbanen, later de kunstgrasbanen.

Mos, alg en blad proberen ieder jaar weer om de kwaliteit van de banen aan te tasten. Wim is ze altijd te slim af zodat het park er altijd keurig bij ligt en de banen goed bespeelbaar zijn. Weer of geen weer, Wim is er altijd om alles weer tiptop in orde te maken.

Laatst Wim, toen ik kennis met je maakte (een woensdag in maart), liet je jouw grote steun en toeverlaat zien. Netjes opgeborgen achter slot en grendel, bang dat iemand haar met minder zorg gebruiken. Toen je de deur ontgrendelde en ik ze met eigen ogen kon zien begreep ik wel waarom. Zo goed als nieuw en een prachtig hanteerbaar exemplaar: JOUW TRAKTOR.

Je was die dag ook druk in de weer met het aanvullen van het grind tussen baan 4 en 5. Je liep met een zware kruiwagen grind die richting in. Ik trof je halverwege en je vertelde dat het toch wel een zware belasting voor je was, waarop ik de kruiwagen van je overnam en met een flinke pas naar baan 4 ging. Bij het passeren van baan 1 riep je vol trots naar de dames die daar aan het tennissen waren, dat je toch maar mooi de voorzitter aan het werk had gezet. Je glunderde van oor tot oor.

Ook liet je je nieuwe aanwinst zien: de zandstrooier. Deze maakt het onderhoud van de banen een stuk gemakkelijker voor je. Het is je gegund.

Voor de donderdag ná die kennismakingswoensdag in maart werd er code oranje voorspeld vanwege een verwachte storm. Je kreeg een telefoontje van de planning met de mededeling dat alle buitendienstmedewerkers werden teruggeroepen en geen werkzaamheden buiten mochten verrichten. Jouw reactie was typerend: “Dat kan wel zijn maar ik ben morgen hier, want Peijnenburg komt snoeihout ophalen en daar moet ik bij zijn. Dus ik ben morgen gewoon hier, code oranje of niet.”

Wim, enorm bedankt voor je tomeloze inzet en warme hart voor ‘ons’ clubje. Wij hopen je nog lang te mogen begroeten op JOUW park.

John van Herk
Voorzitter T.V. Bergenshuizen

Advertentie

Jeugd-Clubkampioenschappen


Ieder jaar wordt er gestreden om de titel Clubkampioen bij de verschillende onderdelen, in verschillende leeftijdscategorieën tot en met 17 jaar. Het is een spannende, drukke en gezellige week. Er is altijd een verrassing en / of een versnapering voor iedere deelnemer. In het finaleweekend wordt bovendien een leuke avond georganiseerd voor alle deelnemers en de competitiejeugd. 

Van ieder jeugdlid wordt verlangd dat hij of zij meedoet aan tenminste één onderdeel. Kinderen die twee keer per week trainen moeten zich inschrijven voor minimaal twee onderdelen, waarvan minstens één single. Je mag ook voor drie onderdelen inschrijven, maar je moet je dan in ieder geval voor één onderdeel in een single opgeven.

Bij de eerste ronde in het enkelspel speel je twee of drie wedstrijden in een poule. Daarna spelen de winnaars verder in een schema en strijden ze om het Clubkampioenschap. Per onderdeel wordt er bekeken of de verliezers gaan strijden om de eerste prijs in de verliezersronde. Dit ligt aan het aantal deelnemers per onderdeel.

Dit jaar gaan we voor het eerst de mogelijkheid bieden om in twee categorieën in te schrijven. In de A- en de B-categorie geven we iedereen de kans om op haar of zijn niveau het beste te laten zien bij onze Clubkampioenschappen. Er bestaat natuurlijk altijd de kans dat er per onderdeel te weinig inschrijvingen zijn en dat er alsnog voor wordt gekozen om onderdelen samen te voegen of om de kinderen in een hoger leeftijdscategorie in te delen. Dit proberen we, indien nodig, in goed overleg te doen.

De onderdelen waarbij je een beker kunt winnen zijn :
Rood 1 – Rood 2 – Oranje Single 1 – Oranje Single 2 – Oranje Dubbel 1 – Oranje Dubbel 2 – Groen Single 1 – Groen Single 2 – Groen Dubbel 1 – Groen Dubbel 2 – MEA-tm12 – MEB-tm12 - JEA-tm12 – JEB-tm12 – MDA-tm12 – MDB-tm12 – JDA-tm12 – JDB-tm12 – GDA-tm12 – GDB-tm12 - MEA-tm14 – MEB-tm14 - JEA-tm14 – JEB-tm14 – MDA-tm14 – MDB-tm14 – JDA-tm14 – JDB-tm14 – GDA-tm14 – GDB-tm14 - ME-tm17 - JE-tm17 – MD-tm17 – JD-tm17 – GD-tm17 

Wij zien jullie inschrijvingen graag tegemoet. 

Sportieve groeten,
Jeugdcommissie TV Bergenshuizen

 

Advertentie

Ouder-Kind toernooi


Op donderdag 25 mei wordt ook het jaarlijkse Ouder-Kind toernooi weer gespeeld bij TVB! Het begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Dit jaar met als thema ‘Wimbledon White’.

 

Dus: haal al je witte kleren, petjes, sokken en noem maar op uit de kast en doe dan mee! Behalve met je vader of moeder kun je ook meedoen met je opa, oma, neef, nicht en ga zo maar door. Wat jij wil…!

Natuurlijk gaat het vooral om het tennis, maar voor de best verklede deelnemers in dit thema hebben we leuke prijsjes geregeld! De JC doet ook mee, dus je staat zeker niet alleen voor aap…
 
Wees er snel bij en schrijf je in! 
Dan gaan we er samen een gezellig wit feestje van maken!

Inschrijven competitie jeugd


Worldtour najaar en winteroutdoor competitie Groen en Geel !

Beste Jeugdspelers, vanaf nu kan er weer ingeschreven worden voor de competitie.

 
Advertentie

Ballenvoorballen toernooi wolfsbosch


Onze ‘zustervereniging’ Wolfsbosch in Vught organiseert de 2e editie van het BallenvoorBallen toernooi. Het BallenvoorBallen toernooi heeft een bijzonder doel: geld (ballen) inzamelen voor KWF Kankerbestrijding door samen te tennissen (ballen). Vorig jaar is er  4.500 euro bij elkaar getennist.

Het BallenvoorBallen toernooi vindt plaats van 24 juni t/m 2 juli 2017. Er wordt gespeeld in de leeftijdscategorieën 20+ en 45+ op basis van actuele rating in de categorieën 3 t/m 9.

Tijdens het toernooi kun je aan een aantal mooie en interessante activiteiten deelnemen. Raak je geïnspireerd door wat je hoort en ziet? Dan is een vrijwillige donatie natuurlijk van harte welkom. Alle ingezamelde 'ballen' komen bij KWF terecht. Lees hier verder en schrijf je in!

Gratis abonnement TvB website?


Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws op de website van TvB? Klik dan hier om je te abonneren:
 

 

Activiteiten

Weeknr. Activiteit Data
     
21 Vroege vogel toernooi (Hemelvaart) 25 mei
21 Ouder-kindtoernooi 25 mei
23 Clubkampioenschappen jeugd 3-11 juni 2017
23 Open dag voor de basisschooljeugd 5 juni
23 World Tour Rood en Oranje 11 juni
24 World Tour Rood en Oranje 18 juni
25 Vughtse Jeugdkampioenschappen 17-25 juni
25 World Tour Rood en Oranje 25 juni
26 Vrijwilligersavond 1 juli
28 Tennis-bridgetoernooi 13 juli
29 – 34 ZOMERVAKANTIE 15 juli t/m 27 aug
30 Zomerkamp 17 t/m 20 juli

Daarnaast:    
Seniorenochtend   --->   Elke donderdag
Maandagmiddagcompetitie senioren   --->   Medio oktober – medio februari 

|